Vellinge Hästsportförening

Tävlingsverksamhet

VHF anordnar dressyr- och hopptävlingar på olika nivåer och diverse andra aktiviteter för barn och ungdomar. Håll utkik på VHFs Facebook och Instagram eller på tdb.ridsport.se för mer information om vad som är på gång!

Utebanan och alla våra ridhus har fibersandsunderlag (De Grondslag).

Funktionär

VHF är en ideell förening och våra medlemmars engagemang är enormt viktigt för våra framgångar och för att vi ska kunna fortsätta våra verksamheter.

TÄVLINGSFUNKTIONÄR

För att man ska kunna tävla med sin ponny eller med sin häst krävs att klubbarna arrangerar tävlingar och för att klubbarna ska kunna arrangera tävlingar behövs funktionärer. Klubbarna måste även arrangera tävlingar för att få lov att utfärda tävlingslicenser.

Som funktionär är du föreningens ansikte utåt och du får ta del av en härlig gemenskap. Självklart bjuds du på mat och dryck under arbetspassen och ofta finns det chans att vinna funktionärspriser. Man behöver ingen tidigare erfarenhet på många av positionerna och vi är många som visar och förklarar 😊.

Vad gör man som funktionär?

Förberedelser – vi bygger bana, städar och fixar på anläggningen. Traditionen är att föreningen bjuder alla på pizza som tack för hjälpen.

Cafeteria – förberedelser inför servering på tävlingsdagen, man gör t.ex. iordning toast, förbereder lunch, plockar fram varor och städar.

Parkering – du tar emot och hälsar välkommen till VHF och guidar de tävlande så att vi får plats med så många transporter och lastbilar som möjligt.

Banpersonal – du hjälper till med att bygga upp och bygga om banan inför olika klasser och lägger upp bommar om någon river ett hinder samt mockar och räfsar vid behov.

Framhoppning – du håller koll på vilka som är på framhoppningen och ser till att de kommer till tävlingsbanan i tid, du kommunicerar mycket med ringmaster och håller även snyggt på framhoppningen.

Ringmaster – du ser till att rätt ekipage kommer in på banan och släpper ut ekipage som just har tävlat från banan och som ringmaster kommunicerar du mycket med framhoppningen.

Domartornet – du sitter i domartornet och följer hela tävlingen, du hjälper till med tidtagning och protokoll.

Sekretariatet – härifrån sköts tävlingsadministrationen via Equipe och Tävlingsdatabasen (TDB), du kontrollerar även vaccinationer och informerar/svarar på frågor från de tävlande.

Vill du vara funktionär?

Välkommen att kontakta oss via Facebook, Instagram eller maila oss på kansliet@vhf.nu.

Vi ses!

Vägbeskrivning

Anläggningsskiss